Groene tornado’s

h-EERLIJK ZOERSEL wil in de zomerperiode een frequentere ophaling van de groencontainers. Burgers die groenafval zelf naar het containerpark brengen, moeten dit gratis kunnen doen. Verder willen we dat bladmanden in de winter vaker leeggemaakt worden. Burgers moeten op een snelle manier kunnen doorgeven aan de gemeente wanneer de bladkorven in hun buurt overvol zitten. Daarnaast moet onderzocht worden of het wenselijk is om ook in Zoersel over te stappen naar containers voor restafval in plaats van vuilniszakken.

Achtergrond:
In de zomer zitten groencontainers sneller vol en geven ze geurtjes door het warme weer. In de winter puilen de bladmanden dikwijls uit. Restafvalzakken worden geregeld opengereten door dieren waardoor afval op straat terecht komt.

Eén gedachte over “Groene tornado’s

  1. Waarom kan de groenophaling in Zoersel niet gratis. Dit is een schande wat dit kost aan de inwoners van de gemeente!Ik ken een gemeente in de regio noord behorend bij Igean, waar het groen GRATIS wordt opgehaald. Men kan ook tot 300kg per jaar gratis, zelf groen naar het recyclagepark brengen! De inwoners van deze gemeente kunnen GRATIS compost verkrijgen. In Zoersel betaalt men 3€ voor 40L.Waarom kan het groene Zoersel dit niet? Grijze containers is een goed initiatief, geen stuk gebeten zakken meer door vogels en ongedierte. M.a.w. géén afval meer in de straten. Plaats her en der vuilbakjes in de wijken/straten i.v.m. de wegwerpmentaliteit van sommige mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.