h-EERLIJK ZOERSEL verwelkomt onafhankelijk raadslid Cindy Van Paesschen

Voormalig schepen en onafhankelijk raadslid Cindy Van Paesschen sluit zich aan bij h-EERLIJK ZOERSEL. “Ik heb ongelofelijk veel zin om samen met deze gemotiveerde ploeg onze ambitie waar te maken om in 2024 de grootste partij van Zoersel te worden.”

Cindy Van Paesschen verhuisde in 2017 van Berchem, waar ze 5 jaar lang districtsschepen was, naar Zoersel. Een jaar later nam ze voor het eerst deel aan de verkiezingen in Zoersel en wist ze heel wat Zoerselaars te overtuigen. Ze werd voorzitter van het Bijzonder Comité (de vroegere OCMW-voorzitter) en schepen van welzijn en personeel.

Cindy Van Paesschen: “Ik was en ben nog steeds de Zoerselaars enorm dankbaar voor het vertrouwen dat ze me gegeven hebben. Op basis van letterlijk honderden gesprekken met Zoerselaars had ik 10 punten naar voren geschoven om duidelijk te maken waar ik voor stond en wat ik wilde bereiken. Deze punten heb ik steeds als uitgangspunt en toetssteen gebruikt toen ik schepen was.”

Hoewel al deze punten in lijn waren met het partijprogramma van N-VA Zoersel en het bestuursakkoord van de toenmalige meerderheid met Groen en Open VLD merkte Van Paesschen dat er geregeld tegen gezondigd werd in de praktijk. Op vlak van inspraak en participatie bijvoorbeeld. Telkens probeerde ze een oplossing te vinden met de collega’s binnen de meerderheid. Toen ze merkte dat er ook beslissingen genomen werden die ingingen tegen de wil van de Zoerselaar en het algemeen belang, leverde ze op 20 oktober 2020 haar partijkaart van N-VA in.

Van Paesschen: “Die beslissing was voor mij verre van evident, maar ik wilde mezelf ’s ochtends in de spiegel kunnen blijven kijken. Het werkte op een of andere manier ook bevrijdend. Ik bleef trouw aan het bestuursakkoord, maar besliste voortaan in eer en geweten. Ik steunde ook goede voorstellen van de oppositie, zolang ze pasten binnen de beleidsvisie en het financiële kader van de gemeente. Zo konden we onder andere de haalbaarheidsstudie van het zwembad laten uitvoeren.”

Toen in september 2021 CD&V toetrad tot de meerderheid werd het mandaat van Van Paesschen overgenomen door Katrien Schryvers. Voortaan zetelde ze als onafhankelijk raadslid in de oppositie.

Van Paesschen: “Ik heb even overwogen om een nieuwe partij op te starten, maar kwam al snel tot de conclusie dat dat weinig zoden aan de dijk zou brengen. De Zoerselaar heeft geen baat bij politieke versnippering, integendeel. Willen we een beleid dat de Zoerselaar centraal stelt, dan moeten we net de krachten bundelen om het anders en beter te doen. De kracht van verandering, maar dan echt. En die kan er volgens mij alleen maar komen met h-EERLIJK ZOERSEL. h-EERLIJK ZOERSEL is voor mij een partij die strookt met alles wat ik verlang van een politieke partij en dat is visie, een doordacht beleid en eerlijkheid en zoals ik eerder zei op 20 oktober 2020: ik zal en blijf mij inzetten voor de Zoerselaars door het mandaat dat ik van hen kreeg: ‘Ik zweer trouw de verplichtingen van mijn mandaat na te komen.’”

Jos Vekemans, voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL: “Ik heb steeds bijzonder veel sympathie voor Cindy gehad. Ze heeft het hart op de juiste plaats en heeft een pak expertise. Toen ik vorige week de tien punten nog eens doornam waarmee Cindy naar de kiezer was getrokken, viel het me op hoe gelijklopend en complementair ze zijn met wat wij belangrijk vinden en waar wij ons elke dag voor inzetten. h-EERLIJK ZOERSEL wil een beleid dat de Zoerselse gezinnen, wijken, verenigingen en middenstanders centraal stelt. Dat lijkt een evidentie, maar in de praktijk zien we dat vaak het omgekeerde gebeurt. Cindy deelt diezelfde bezorgdheid en handelt er ook naar. Cindy zal een van de boegbeelden van h-EERLIJK ZOERSEL worden in de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. We leggen de lat voor onszelf bijzonder hoog: onze partij wil de grootste partij van Zoersel worden.

Een sterk lokaal beleid vraagt immers een lokale verankering, vraagt oplossingen voor reële problemen die leven in wijken, verenigingen, lokale ondernemingen, enz. Ideologische discussies leiden op gemeentelijk niveau zelden tot oplossingen. Vorige week lazen we in de krant dat een voormalig nationaal boegbeeld pleitte om niet meer onder die naam als nationale partij lokaal op te komen. Het lokale DNA moest volgens haar gevonden worden. Wel, beste Gwendolyn, in Zoersel is dat al gevonden. Het heeft er zelfs een naam: h-EERLIJK ZOERSEL. We bestaan ondertussen 10 jaar en onze aanhang en invloed wordt jaar na jaar een pak groter. Samen met Cindy en heel wat andere straffe Zoerselaars, van wie we het engagement de komende maanden bekend zullen maken, zetten we dan ook vol vertrouwen koers naar 2024.”

2 gedachten over “h-EERLIJK ZOERSEL verwelkomt onafhankelijk raadslid Cindy Van Paesschen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.