Heerlijk Zoersel lanceert nieuw logo tijdens druk bijgewoond paasbuffet

Op de eerste activiteit na de coronacrisis lanceerde Heerlijk Zoersel het nieuwe logo van onze partij, een ontwerp van internationaal logo-ontwerper en Zoersels ere-burger Paul Ibou. Voorzitter Jos Vekemans zette de ambitie voor 2024 duidelijk in de verf: “Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen willen we de grootste partij van Zoersel worden.’

Het luxe paasbuffet dat Heerlijk Zoersel gisteren organiseerde, was de eerste activiteit van onze partij na twee jaar corona-ellende.

We keken er enorm naar uit om jullie terug te zien en jullie blijkbaar ook, want we hebben meer dan een week voor het paasbuffet de inschrijvingen moeten afsluiten. Een dertigtal mensen hebben we jammer genoeg moeten ontgoochelen; de zaalcapaciteit liet niet toe om meer mensen op een veilige manier te ontvangen. 

De 120 aanwezigen genoten van een overheerlijk buffet dat werd bereid door ons feestbestuur.

Heerlijk Zoersel bestaat 10 jaar

In zijn speech blikte voorzitter Jos Vekemans terug op de voorbije 10 jaar: “In mei 2012 werd onze partij opgericht, slechts 5 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen. En iedereen dacht: “Wat doet de Jos nu weer, is die op zijne kop gevallen of zo?” Maar kijk nu. We zijn tien jaar verder en niemand, maar dan ook niemand had ooit durven dromen van waar wij nu staan.

Heerlijk Zoersel is al lang niet meer ‘de partij van de Jos’ of de ‘feestpartij’, zoals men ons lang noemde.

Zoerselse burgers, wijken, verenigingen en ondernemers vinden al jaren hun weg naar ons en komen naar ons toe met ideeën, problemen en voorstellen waar wij mee aan de slag gaan. Onze slogan is ‘de brug tussen burger en politiek’. En deze maken we elke dag opnieuw waar.

Meestal gaat het over individuele dossiers waar we samen met de gemeente een oplossing proberen uit te werken. Burgers vinden gehoor bij ons en we krijgen heel wat voor hen opgelost door goed samen te werken met de gemeente.

Er zijn ook geregeld problemen die door verschillende burgers worden aangedragen. We zoeken dan naar structurele oplossingen. En ook al zitten we in de oppositie, we hebben al heel wat zaken kunnen realiseren:

  • verenigingen die na corona minder moeten betalen voor het gebruik van lokalen, zalen en terreinen
  • de rattenvanger die terug bij burgers langs komt om ratten te bestrijden
  • hondenlosloopzones in de drie deelgemeenten
  • het kwijtschelden van onterecht aangerekende kosten van gft-bakken.
  • enz

Heerlijk Zoersel heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd op politiek vlak. We worden geroemd om onze dossierkennis op zeer uiteenlopende domeinen.

We doen heel veel voorstellen in het belang van de Zoerselse gezinnen, wijken, verenigingen en middenstanders, maar we zijn natuurlijk afhankelijk van de meerderheid. Willen de meerderheidspartijen hierin meegaan of niet?

Nog al te vaak worden haalbare en degelijk onderbouwde voorstellen van tafel geveegd zonder deftige motivering. Ze gaan de vuilbak in omdat ze van de oppositie komen.”

Heerlijk Zoersel wil grootste partij van Zoersel worden

Jos Vekemans: “Er is dus maar 1 manier om hier verandering in te brengen en Zoersel terug aan de Zoerselaars te geven: in oktober 2024, bij de gemeenteraadsverkiezingen, de grootste partij van Zoersel worden.

En die ambitie is haalbaar.

We hebben een sterk verhaal. We zijn aanwezig in elke wijk van Zoersel. We hebben een fantastische ploeg.

Sterke, nieuwe mensen zoals Cindy Van Paesschen en Luc Joris, zetten mee hun schouders onder ons project. En de komende maanden zullen we nog andere straffe Zoerselaars aankondigen die mee onze ambitie zullen waarmaken.

Vandaag geven we dan ook de aftrap naar de verkiezingen van 2024.

En dat doen we met … een nieuw logo!”

Paul Ibou ontwerpt krachtig logo voor Heerlijk Zoersel

Tom Sleeuwaert (fractieleider Heerlijk Zoersel): “Bij een partij die de ambitie heeft om de grootste partij van Zoersel te worden, hoort ook een passende uitstraling. Een logo dat herkenbaar en duidelijk is. Sterk, krachtig, modern.

De slogan van Heerlijk Zoersel, ‘de brug tussen burger en politiek‘, werd vertaald in het nieuwe logo waarin de H van Heerlijk en de Z van Zoersel centraal staan.
Het onderste stuk van de H geeft ‘de brug‘ weer tussen het bovenste stuk van de H die ‘U als burger‘ symboliseert en ‘de Zoerselse politiek‘, met de contouren van de Z.

Bij het logo hoort ook de nieuwe baseline van de partij: Uw partij voor Zoersel!

We zijn enorm blij dat we voor het ontwerp van ons logo mochten rekenen op een van de bekendste logo-ontwerpers ter wereld: Zoersels ere-burger Paul Ibou. Hij ontwierp in zijn loopbaan meer dan vierhonderd logo’s, onder andere dat van de provincie Antwerpen en het logo van de federale politie. Paul Ibou is internationaal gerenommeerd als artiest en designer.”


Een uitgebreid fotoverslag vind je hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.