Heerlijk Zoersel wil meer publieke vuilnisbakken

De gemeenteraad stelde dit voorjaar verschillende GAS-vaststellers aan. Deze controleurs zullen ingezet worden om mensen die zwerfvuil achterlaten op heterdaad te betrappen. Er zal niet gewerkt worden met waarschuwingen, er wordt steeds een dossier opgemaakt.

Heerlijk Zoersel staat achter deze kordate aanpak om onze gemeente zwerfvuilvrij te krijgen. Toch moet er volgens ook meer ingezet worden op preventie. We stellen immers vast dat op heel wat plaatsen waar er geregeld zwerfvuil ligt geen publieke vuilnisbakken beschikbaar zijn.

Tom Sleeuwaert (fractieleider Heerlijk Zoersel): “Het zijn niet alleen burgers en wijken die ons dit signaleren, ik merk het zelf ook op tijdens mijn dagelijkse wandeling: ik kom verschillende publieke banken tegen waar nergens in de buurt een publieke vuilnisbak te vinden is, maar wel steeds afval wordt achtergelaten. Het valt ook op dat in sommige straten of delen van straten veel meer zwerfvuil in de grachten of bermen ligt dan elders.”

Daarom start Heerlijk Zoersel met een actie om meer publieke vuilnisbakken in het straatbeeld te krijgen om zo ook preventief te werken.

Jos Vekemans: “We willen ervoor zorgen dat de hotspots in beeld komen en dat er een oplossing voor wordt uitgewerkt, door bv. een extra publieke vuilnisbak te installeren. Voorkomen is immers beter dan genezen en sanctioneren.”

Ken jij ook plaatsen waar een publieke vuilnisbak zou kunnen helpen in de strijd tegen zwerfvuil? Geef dit dan zeker door via hierhoorteenbak@heerlijkzoersel.be.

Heerlijk Zoersel bundelt deze plaatsen en zal op basis hiervan concrete voorstellen doen aan het schepencollege.

Eén gedachte over “Heerlijk Zoersel wil meer publieke vuilnisbakken

  1. Even over de gas-boete zonder waarschuwing: als er binnen de 100m een vuilnisbak staat oké dan, maar ik kan best begrijpen dat mensen er niet mee blijven zeulen op zoek naar een bak om te deponeren, gemeente. Vriendelijke is dit zeker niet. grts Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.