Heerlijk Zoersel wil oplossing voor parkeerprobleem aan het nieuwe postkantoor in Sint-Antonius

Het postkantoor van Sint-Antonius verhuisde twee weken geleden van de Kerkhoflei naar de Kapellei. Heerlijk Zoersel ontving sindsdien heel wat klachten over het beperkte aantal parkeerplaatsen aan het nieuwe postkantoor.

Een postkantoor heeft nood aan voldoende parkeerplaatsen

Cindy Van Paesschen, raadslid Heerlijk Zoersel, kaartte de problematiek aan op de gemeenteraad van januari. “Toen de Baby-Lux er nog was, volstond het aantal parkeerplaatsen. Maar een postkantoor trekt natuurlijk veel meer mensen aan die gedurende een korte periode op die plaats moeten zijn. Het is dan ook jammer dat er niet meer parkeerplaatsen zijn aan de nieuwe Post. Het stoort me vooral dat er geen rekening werd gehouden met parkeerplaatsen voor mensen met een beperking.”

“Keuze van De Post”

Schepen voor middenstand Olivier Rul (Open VLD) antwoordde dat de keuze voor de locatie gemaakt werd door De Post. Daar heeft de gemeente weinig in te zeggen volgens de schepen. Rul had De Post echter zelf de locatie van de Baby-Lux gesuggereerd toen ze op zoek waren naar een alternatieve locatie. Op de plek van het voormalige postkantoor komt immers een groot bouwproject.

Van Paesschen: “Dat De Post zelf kiest waar ze haar kantoor vestigt, dat kan ik begrijpen, maar het is niet zo dat de gemeente helemaal buitenspel staat. Het had logisch geweest dat op het moment dat de plannen concreet vorm kregen voor de verhuis ook de problematiek van de parkeerplaatsen was bekeken. En zeker voor mensen die minder mobiel zijn: de parkeerstrook langs de Kapellei is onvoldoende breed om er een of meerdere parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in te richten. Er zal dus een alternatief voor hen in de buurt moeten komen.”

Heerlijk Zoersel riep de meerderheid daarom op om samen met De Post werk te maken van dit parkeerprobleem.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.