Openbaar domein dat uitnodigt tot activiteiten

h-EERLIJK ZOERSEL vindt dat de gemeente moet voorzien in het optimaal inrichten van het openbaar domein voor activiteiten die mensen samenbrengen. Zo zijn er voor de maandelijkse markt in Zoersel verschillende vaste elektriciteitskasten voorzien waar standhouders makkelijk op kunnen aansluiten. In overleg met de verenigingen en organisatoren van events moet de gemeente de specifieke noden in kaart brengen (bv. elektriciteit, wateraan- en afvoer, verlichting, …) en op korte termijn realiseren. Dit zal ongetwijfeld de drempel verlagen voor initiatiefnemers van activiteiten. Bovendien zorgt deze structurele voorziening ervoor dat de kosten voor zowel de initiatiefnemers als de gemeente dalen.

Achtergrond:
In Zoersel vinden heel wat activiteiten plaats op openbaar domein: Zoersel Kermis, de Beachparty, Halle Proeft, de verschillende kermissen, de 6 uren mountainbike, de stratenlopen, enz. De initiatiefnemers van dit soort activiteiten moeten zich beredderen met de beperkte mogelijkheden van de locaties en zagen in de voorbije bestuursperiode ook de ondersteuning van de gemeente afnemen.

Eén gedachte over “Openbaar domein dat uitnodigt tot activiteiten

 1. Wat een triestige bedoeling is het Chiro lokaal in Zoersel.
  Dat er daar in de zomer ook kampen van andere jeugdbewegingen georganiseerd worden is triestig
  Heeft Zoersel echt voor die jeugd niets meer te bieden dan dit?
  Scouts hebben het iets beter ,maar volgens mij hebben die ook een andere locatie nodig…. Meer bos en groen,en vooral meer ruimte.
  Of is er dat in Zoersel niet meer?
  Heerlijk Zoersel,ook voor de jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.