Oproep voor een hondenlosloopweide in Zoersel lokt een honderdtal wandelaars

De oproep van h-EERLIJK ZOERSEL om ook in Zoersel een hondenlosloopgebied in te richten lokte een honderdtal wandelaars. Ondanks de bitter koude weersomstandigheden kwamen heel wat hondenbezitters naar Halle-Park. Vanaf de parking van de Castelijnshoeve werd gestart voor een mooie wandelroute doorheen het prachtige gebied rondom Halle-Park. Vooraf kregen de hondenbezitters een woordje uitleg en een extra hondenpoepzakje.

Na een wandeling van een goed 1,5 uur kwam de uitgebreide groep deelnemers aan ‘het Prieeltje’ in Halle-Park, vlakbij het kasteel van Halle. Hier wil h-EERLIJK ZOERSEL een omheind gebied, waar de baasjes hun honden vrij kunnen laten loslopen. Het prieeltje biedt een schuilplaats bij een plotselinge regenbui en vlakbij ontvangt de uitbater van de Castelijnshoeve jullie voor een heerlijk warm of fris drankje.

Na de wandeling kregen alle deelnemers een draagzakje met informatie en een extra snoepje voor de honden aangeboden.

Iedereen was zeer enthousiast over het initiatief van h-EERLIJK ZOERSEL en de deelnemers werd beloofd om hen op de hoogte te houden van de reactie van het gemeentebestuur. ‘Wij starten met het hondenlosloopgebied in Halle-Park, maar het is de bedoeling dat in elke deelgemeente van Zoersel een afgebakend losloopgebied wordt voorzien’, aldus voorzitter Jos Vekemans. ‘Stuur ons een mailtje waarin je ook uw steun voor een volwaardig losloopgebied kenbaar maakt, dat versterkt onze positie om met het college van Burgemeester en schepenen in overleg te gaan. (info@heerlijkzoersel.be)

https://photos.app.goo.gl/A590eA9dVZ0Th3Er1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.