Paul Ibou nodigde bestuur Heerlijk Zoersel uit in zijn atelier

Paul Ibou is Zoersels ere-burger en wereldberoemd kunstenaar en logo-ontwerper. Hij ontwierp in zijn lange carrière meer dan 400 logo’s, een Europees record (!), waaronder dat van de politie en de provincie Antwerpen. Ook het logo van Heerlijk Zoersel is van de hand van Paul Ibou.

Op zondag 19 juni werd het bestuur van Heerlijk Zoersel daarom uitgenodigd door Paul Ibou in zijn atelier in Pulderbos. De intussen 83-jarige Ibou vertelde honderduit over zijn carrière en boeiende levensverhaal. Zijn pseudoniem IBOU is de afkorting van Inventief Boek Ontwerper en Uitgever. In het Frans klinkt zijn pseudoniem als ‘hibou’. Paul Ibou koos daarom voor de uil als merkteken. De uil staat symbool voor wijsheid, trouw, maar ook voor eenzaamheid.

De bestuursleden kregen een hapje en een drankje aangeboden in het atelier zelf waar honderden beelden, objecten en doeken te bezichtigen zijn. 

Ibou heeft een unieke band met China, een land dat hij reeds in 1977 voor het eerst bezocht. Hij toonde foto’s van metershoge beelden die hij creëerde en die nu nog steeds op openbare plaatsen in China staan. Ibou was de eerste westerling die er een individuele tentoonstelling in dat land mocht houden.

Paul Ibou is na een carrière van 60 jaar nog steeds actief. Hij werkte zondagochtend nog aan een creatie. Naar aanleiding van zijn 60-jarige carrière wordt een grootse retrospectieve “60 jaar freelance” gepland. Tegelijk zal een biografisch album verschijnen over zijn leven en werk. 

Een bezoek aan het atelier is een echte aanrader voor wie van kunst en design houdt. Heel wat werken zijn ook te koop. Verschillende bestuursleden van Heerlijk Zoersel konden niet aan de verleiding weerstaan om een aantal unieke stukken aan te kopen.

Eind dit jaar zal Paul Ibou zijn werkzaamheden terugschroeven, omwille van lichamelijke beperkingen. Tot die tijd kun je zijn atelier bezoeken op woensdag en zondag tussen 11 en 14 uur na reservatie via foundation.paulibou@telenet.be. Elke bezoeker krijgt een persoonlijk souvenir.

Hieronder vind je een aantal foto’s van ons bezoek aan het atelier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.