Overtollige borden weg? OK, maar veiligheid primeert

h-EERLIJK ZOERSEL agendeert een extra punt op de agenda van de gemeenteraad van mei. Aanleiding is het voornemen van het college om overtollige verkeersborden aan verkeersdrempels weg te halen. Dat kan voor onze partij alleen als de drempels voldoen aan de wettelijke normen en ‘s nachts verlicht blijven. 

De meerderheid wil de verkeersborden F87 en A14 verwijderen uit het straatbeeld. Dit gebeurt op advies van het Agentschap Wegen en Verkeer dat overtollige verkeersborden uit het straatbeeld wil verwijderen.
De verkeersborden F87 en A14 zijn voor alle duidelijkheid de borden die wijzen op een verhoogde inrichting zoals een verkeersdrempel of een verkeersplateau.

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Het is inderdaad nodig dat er gesnoeid wordt in overtollige verkeersborden, maar de veiligheid moet altijd gegarandeerd blijven.

In onze gemeente zijn er namelijk verschillende drempels en plateaus die niet voldoen aan de technische voorschriften. Ik geef als voorbeeld de inrichting op de kruising van de Gestelsebaan en de Hoge Dreef. What’s in a name? De ‘Hoge Dreef’ … om dit plateau over te gaan heb je bij wijze van spreken klimtouwen nodig.”

Er zijn duidelijke richtlijnen voor het maximale hellingspercentage, de maximale hoogte, enz.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL en lid van de gemeentelijke begeleidingscommissie mobiliteit): “Het is volgens ons onverantwoord om de borden die bestuurders wijzen op een verhoogde inrichting zomaar weg te halen bij verkeersdrempels en -plateaus die niet voldoen aan de normen.

Daarom vragen we dat de gemeente Zoersel start met een inventaris van alle verhoogde inrichtingen op het grondgebied van de gemeente Zoersel waarin ook aangeduid staat of deze verhoogde inrichtingen voldoen of niet.

Voor ons kunnen de borden F87 en A14 alleen verwijderd worden in een vaste zone 30 en aan kruispunten die ’s nachts permanent verlicht blijven en bovendien voldoen aan de vereisten en technische voorschriften.”

h-EERLIJK ZOERSEL vraagt met dit punt ook dat de verhogingen die niet voldoen worden opgenomen in de meerjarenplanning, zodat ze zullen worden aangepakt de komende jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.