h-EERLIJK ZOERSEL vraagt negatief advies over windmolenproject

h-EERLIJK ZOERSEL vraagt de gemeente Zoersel om een negatief advies te geven over het windmolenproject op en rond het industrieterrein van Malle. Onze partij roept alle leden en sympathisanten op om een bezwaarschrift in te dienen. Tegelijk willen we, in samenwerking met de meerderheid, op zoek gaan naar andere locaties en betere oplossingen om op een duurzame manier energie op te wekken.

Vorig jaar raakte bekend dat Mintjens Group, Fingo en Tri uit buurgemeente Malle windmolens wilden plaatsen op en rond het industrieterrein van Malle. Volgens de plannen zouden er drie in Malle komen en één op grondgebied Zoersel, vlak naast het voetbalveld van KFC Eendracht Zoersel.

Kort nadien werd Windstil opgericht, een actiegroep van bezorgde burgers.

Om ons goed te informeren richtte h-EERLIJK ZOERSEL binnen haar bestuur een werkgroep op die zich verdiepte in het dossier. We zochten contact op met zowel de ondernemers die het project wilden realiseren als met de actiegroep, namen deel aan de vele infosessies van beide partijen en brachten ook een plaatsbezoek bij Encon in Bilzen, het bedrijf dat de windmolens zou plaatsen in opdracht van de initiatiefnemers.

h-EERLIJK ZOERSEL is groot voorstander van duurzame energie en is dus investeringen in alternatieve energievormen genegen. Bovendien is het ook zeer positief dat ondernemers willen investeren in dit soort projecten.

Anderzijds begrijpen we zeer goed de bezorgdheden van de omwonenden. Het is duidelijk dat het draagvlak voor een project op die locatie ontbreekt, nog steeds. Want sinds vorig jaar is er op dit vlak niets noemenswaardig veranderd.

De gemeente Zoersel zal net als de gemeente Malle een advies moeten formuleren over dit project. De burgemeester heeft in de pers reeds laten weten rekening te zullen houden met de ingediende bezwaren.

h-EERLIJK ZOERSEL roept al haar leden en sympathisanten daarom op om een bezwaarschrift in te dienen. Dat kan door zelf een bezwaarschrift te formuleren, maar ook door het modelbezwaarschrift van actiegroep Windstil te ondertekenen. Dit modelbezwaarschrift vind je achter deze link.

We vragen om het ingevuld en ondertekend te bezorgen voor maandag 25 mei bij een van onderstaande bestuursleden:

  • Jos Vekemans, Jacobslaan 87
  • Stef Philipsen, Boerenkrijglaan 5
  • Cindy De Koning, Heimeulenweg 105
  • Seppe Carlier, Halle-Dorp 142

Opgelet: ieder lid van je gezin ouder dan 18 mag een eigen exemplaar ondertekenen. Wij zorgen ervoor dat deze bezwaarschriften tijdig bij Windstil geraken en correct worden ingediend.

h-EERLIJK ZOERSEL vraagt het Zoerselse gemeentebestuur om zelf actie te ondernemen om andere locaties in kaart te brengen waar de hinder voor omwonenden kleiner is en ook andere manieren van duurzame energieopwekking te onderzoeken. Onze partij wil graag constructief meewerken hieraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.