Terugblikken op een druk bijgewoonde Nieuwjaarsreceptie

Gisteren mochten we 200 leden en sympathisanten verwelkomen op onze Nieuwjaarsreceptie in zaal Halle luja in Halle. Ons feestbestuur toverde met heel wat helpende handen meer dan 1250 hapjes uit de keuken. Alles was weer tot in de puntjes verzorgd, zoals jullie dat van Heerlijk Zoersel gewend zijn.

Hieronder vind je een fotoreportage met heel wat sfeerbeelden.

Wil je nog meer foto’s bekijken? Klik dan verder naar deze online verzamelpagina met alle foto’s die zondag gemaakt werden.

We voegen ook graag de speech toe die Luc Joris, voorzitter van Heerlijk Zoersel, bracht voor de talrijke aanwezigen:

“Beste mensen, iedereen van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van Heerlijk Zoersel. Het is een cliché maar toch wensen wij jullie allemaal een gezond en voorspoedig 2024.

In 2023 is Heerlijk Zoersel uitgegroeid tot een stevige, solide partij, klaar voor deelname aan het beleid. Het is een plezier om te zien hoe ons team momenteel is samengesteld en hoe intens er wordt samengewerkt. De oorspronkelijke kern, al jaren aanwezig binnen het bestuur, met de nieuwe mensen die er het voorbije jaar  zijn bijgekomen, maakt dat we een gezonde mix krijgen waarbij respect voor mekaar op de eerste plaats komt.  Iedereen binnen ons team heeft zeggenschap en wordt gehoord. Er is een samenwerking aanwezig binnen onze ploeg waarvan alle andere partijen maar kunnen dromen. 

Het voorbije jaar is er hard gewerkt, zeer hard.  We hebben in Zoersel een aanwezigheidspolitiek gevoerd die niemand ons nadoet.  Onze grote wijkbevraging met de daaraan verbonden wijkavonden was een ongezien succes, een start, een aanzet, om op die manier ons programma samen te stellen op maat van de Zoerselaar gekoppeld aan onze eigen inbreng. Gisteren nog is de volgende stap gezet, de bevraging van de Zoerselse ondernemer zodat we ook weten wat hij of zij verwacht van ons bestuur. Het verenigingsleven, dat zorgt voor een bruisend Zoersel, een peiler binnen onze samenleving, volgen we op de voet.  Ook daar leggen we voortdurend ons oor te luisteren om te zien wat er anders of beter kan.

Laat het  duidelijk zijn, Heerlijk Zoersel wil samenwerken, niet tegenwerken.  Nog deze week las ik in de krant dat één van de coalitiepartners de strijd wil aangaan met de andere voor het burgemeesterschap, terwijl ze nog een jaar moeten samenwerken. Hoe kan dat? Wat moet je daarvan denken?

Dat is niet onze stijl, dat is niet wat wij willen. Het wordt stilaan tijd dat belanghebbenden worden gehoord, dat de burgers meer worden betrokken bij belangrijke beslissingen en dat er rekening wordt gehouden met hun mening.  Dat niet alle ideeën worden afgeschoten omdat ze toevallig door een andere partij worden gebracht. Wanneer wij met correct onderbouwde voorstellen komen, wordt er vanuit een bepaalde hoek steeds zeer cynisch, quasi respectloos gereageerd. Waarom? Omdat we de waarheid vertellen of omdat het niet in hun kraam past? 

Het antwoord laat ik in het midden, maar wat ik wel weet is dat het anders moet en kan, en daar willen wij voor gaan. Weg met die oude politieke cultuur. Inspraak en echte communicatie dat is waar wij voor staan. Voor ons telt het lokale, de Zoerselaar, niet van bovenaf gestuurd, maar lokaal aangebracht.

We zijn op weg naar 13 oktober 2024, de dag waarop we de grootste partij van Zoersel willen worden, waarbij we het beleid samen vorm willen geven. Een partij om trots op te zijn, niet alleen voor ons maar voor de hele gemeenschap van Zoersel. Het zal van iedereen de nodige inspanning vragen, maar ik twijfel er niet aan dat we dit, met jullie steun en deze diverse en gemotiveerde bestuursploeg, tot een goed einde zullen brengen. 

Vooraleer ik besluit wil ik al onze bestuursleden naar voor roepen. Zij dragen Heerlijk Zoersel en zijn het één en ondeelbaar kloppende hart van deze groep. Ik wil ze ook nog eens bedanken voor wat ze hier vandaag weeral brengen.  Hier gaan we: Jean – Jacqueline – Daniel – Raymond – Stef –  Charlotte – Koen – Dieter – Dirk – Jan – Tom – Reinhilde – Karine – Guy – Cindy – Andy – Steven en Julie.

Geniet nog van alle lekkers dat we jullie vandaag met veel plezier aanbieden en bedankt voor jullie steun en aanwezigheid.

Trots op Heerlijk Zoersel!

Bedankt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.