Welkom Dieter!

Dieter Verheyen sluit zich aan bij Heerlijk Zoersel. Dieter was jarenlang actief bij de Chirojongens in Sint-Antonius en is reeds 15 jaar jeugdtrainer bij KFC Sint-Martinus Halle. Hij wil mee zijn schouders zetten onder ons verbindende project ‘Trots op Zoersel’ dat Zoerselaars wil samen brengen in hun buurt en het rijke verenigingsleven. Als professional in de zorgsector vindt Dieter het belangrijk dat een lokaal bestuur werk maakt van een gezonde gemeente, waar ruimte is voor sport, spel en mentaal welzijn. Om de daad bij het woord te voeren, trok onze voorzitter Luc Joris voor een interview met Dieter naar het Dwergenbos, waar kinderen zorgeloos kunnen ravotten.

Welkom in onze ploeg, Dieter! Kun je je even voorstellen?

Ik zag in de hete zomer van 1976 de eerste zonnestralen in het toenmalige moederhuis van Sint-Antonius. Mijn jeugdjaren bracht ik samen met mijn twee zussen en mijn broer door in de Kardinaal Cardijnlaan.

Na mijn middelbaar ben ik gestart aan de opleiding verpleegkunde aan het HIVSET in Turnhout. Na de basisopleiding deed ik er nog een 4de jaar spoed en intensieve zorgen bij. Mijn professionele loopbaan startte vlakbij huis, op de spoedgevallen van Malle. Ik werd ook gastdocent op mijn voormalige school en in de ambulanciersopleiding. Sinds 2009 werk ik in een Antwerps ziekenhuis, eerst als dienstverantwoordelijke van de medische beeldvorming, later als zorgmanager.

Het is tijdens de studentenjaren in Turnhout dat mijn echtgenote Vicky en ik elkaar ontmoet hebben. Niet toevallig is zij ook een verpleegkundige. Wij zijn de zeer trotse ouders van drie zonen: Yunah, Yårvid en Yeltser. Verder hou ik van reizen, waarbij we als gezin vooral de rust en de natuur opzoeken. 

Je was en bent nog steeds heel actief in het verenigingsleven, klopt dat?

Dat klopt inderdaad. Eens ik zes kaarsjes mocht uitblazen, werd ik lid van de Chirojongens van Sinteunis. Ik ben gestart als één van de eerste sloebers, na de Sven, in 1982 en heb ik er alle afdelingen doorlopen. Gedurende zes jaar was ik Chiroleider, waarvan de laatste drie als hoofdleider.

Ik wilde ook graag voetballen, maar heb nooit de shoes kunnen aantrekken toen ik jong was. Je kunt begrijpen dat ik blij was toen onze oudste zoon in 2007 vroeg of hij voetballer mocht worden. En je weet hoe dat gaat als voetbalouder: van elke week supporteren evolueer je het jaar nadien naar hulptrainer om nadien elke woensdag, vrijdag en zaterdag op het veld te staan. Dit jaar vier ik mijn 15-jarig jubileum als jeugdtrainer bij KFC Sint-Martinus Halle, de ploeg waarbij ook al onze zonen zijn aangesloten.

Waarom kies je voor Heerlijk Zoersel?

Wat mij nauw aan het hart ligt, is het werken met en aandacht schenken aan kwetsbare, fragiele mensen, in een brede zin van het woord. Ik denk hierbij bijvoorbeeld ook aan buren en dorpsgenoten die het moeilijk vinden om hun stem te laten horen. Samen met anderen streef ik ernaar om mensen te laten geloven in hun potentieel. Horizontale promotie is misschien zelfs belangrijker dan verticale. Hierbij neem ik graag de rol van ‘duwtje’ op.

Deze rol wil ik ook graag opnemen vanuit Heerlijk Zoersel, een lokale partij waarbij elke inwoner terecht moet kunnen met zijn vraag, haar suggestie, hun opmerkingen. Het is belangrijk dat we onze dorpsgenoten kunnen ondersteunen bij het organiseren van het verenigingsleven, in een sportclub, jeugdbeweging of individueel. Nieuwe inwoners moeten we actief welkom heten en hen de wegen wijzen naar de mogelijkheden van onze gemeente. Dit moet op een geborgen, veilige en ongedwongen manier gebeuren.

Wat wil je graag bereiken met Heerlijk Zoersel?

Het moet de ambitie van onze gemeente zijn om een gezonde en zorgzame leefomgeving te creëren. Een omgeving waarin we elkaar kennen en durven aanspreken. Veiligheid in al haar verkeers- en omgevingsfacetten, maar ook een veilig gevoel waarin kwetsbaarheid mag getoond worden, zodat steun en ondersteuning kan georganiseerd worden. Een gezonde gemeente waar ruimte is voor sport, spel en mentaal welzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.