Zoerselse meerderheid wil niet meer weten van samenstudeerplekken

h-EERLIJK ZOERSEL steunde op de gemeenteraad van december het voorstel van CD&V Zoersel om opnieuw stille studeerplekken te voorzien voor de Zoerselse studenten. Dit voorstel werd echter door de meerderheidspartijen N-VA, Groen en Open VLD van tafel geveegd, terwijl in onze buurgemeenten wel samenstudeerplekken voorzien worden. Waarom kan in onze buurgemeenten wel wat in Zoersel niet meer kan? 

 
Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Er is nood aan dit soort studeerplekken, zeker in deze tijden. In heel wat gezinnen is het niet evident om op hetzelfde moment allemaal samen in huis te zijn of op een appartement, en al zeker niet wanneer de jongere broer of zus ook afstandsonderwijs krijgt en één of zelfs beide ouders thuis moet(en) werken.
 
Naast de louter praktische redenen van internetnetverbindingen en dergelijke, is ook het sociale aspect en het mentale welzijn van onze jongeren belangrijk. Studenten zien, wanneer ze samen studeren, dat ze er niet alleen voor staan, en kunnen tijdens een pauze ook eens met iemand praten op een veilige afstand.
 
h-EERLIJK ZOERSEL vindt het dan ook niet kunnen dat net in deze moeilijke tijden geen stiltestudeerplekken meer voorzien worden in onze gemeente. Olivier Rul (Open VLD-schepen voor Jeugd) zegt dat iedere vraag van een student voor een studeerplek case per case zal worden bekeken. Dat is volgens ons een onnodige drempel voor onze jongeren. De gemeente Zoersel zou de rode loper moeten uitrollen voor onze Zoerselse jongeren, in plaats van brandjes te blussen. Waarom wordt de Kapel niet opnieuw ter beschikking gesteld? Die staat nu toch leeg.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.