Onze jongeren laten de fit-o-meter fiksen

De fit-o-meter in het park van Halle is terug in goede staat. Op alle stations werden de toestellen gestabiliseerd. Kapotte toestellen werden hersteld, enkele werden vervangen. 
De opwaardering van de fit-o-meter komt er dankzij onze jongerenafdeling. De jongerenvoorzitter van h-EERLIJK ZOERSEL kaartte de slechte toestand van de fit-o-meter deze zomer aan en deed concrete verbetervoorstellen.  Deze werden op haar vraag recent uitgevoerd door de onderhoudsploeg van de gemeente.  

De fit-o-meter in het park van Halle was echt niet meer bruikbaar. Heel wat toestellen stonden los, waardoor je de oefening niet meer veilig kon doen. Op één station waren er zelfs meerdere onderdelen van het toestel afgebroken.

Julie Fierens, de jongerenvoorzitter van h-EERLIJK ZOERSEL, bleef deze zomer niet bij de pakken zitten. Ze testte samen met een vriendin alle toestellen uit en formuleerde een aantal concrete voorstellen ter verbetering.

Julie: “Ik stelde voor om de palen die in de grond zitten te stabiliseren, zodat de toestellen niet meer mee bewegen. Zo voorkom je ook dat de toestellen nog meer beschadigd raken. Verder stelde ik voor om elk toestel te controleren op uitstekende vijzen en andere onderdelen waar je je aan kunt kwetsen. Daarnaast gaf ik aan dat station 2 volledig vervangen moest worden, omdat het totaal onbruikbaar was om de voorgestelde oefening uit te voeren.”

Drie maanden na de melding en na twee reminders aan de bevoegde schepen Danny Van de Velde (N-VA) heeft de onderhoudsploeg van de gemeente de stabiliteit van de toestellen ondertussen verbeterd. En ook de kapotte stations zijn hersteld of vervangen.

Julie: “We zijn blij dat de fit-o-meter nu opnieuw bruikbaar is. Ik wil schepen Danny Van de Velde en de medewerkers van de gemeente dan ook bedanken dat ze hier werk van gemaakt hebben.”

Een aantal toestellen waren ronduit gevaarlijk omwille van uitstekende vijzen en hout dat in slechte staat was.
Bij een aantal toestellen waren er onderdelen afgebroken.
Julie testte deze zomer alles zelf uit en stelde een advies op richting de gemeente.
Station 2 werd volledig vervangen.

Eén gedachte over “Onze jongeren laten de fit-o-meter fiksen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.