Zorg dat je gezien wordt!

De herfstvakantie zit er jammer genoeg bijna op. Morgen trekken weer heel wat kinderen, jongeren en volwassenen met de fiets naar school of naar het werk. 
h-EERLIJK ZOERSEL doet een oproep om goed zichtbaar te zijn in het verkeer.

Cindy de Koning (bestuurslid h-EERLIJK ZOERSEL en lid van de mina-raad): “Goed zichtbaar zijn in het verkeer, kan ongevallen doen verminderen. Zeker nu het later licht wordt ’s ochtends en de duisternis ’s avonds steeds vroeger valt. Het verschil qua zichtbaarheid wanneer je fluo en reflecterend materiaal draagt of niet, is enorm. Dat blijkt ook zeer goed uit de fotoshoot die we deze week hielden met een deel van ons bestuur. Wie geen reflecterend materiaal draagt, valt vanop afstand zo goed als niet op en al zeker niet wanneer je fiets niet in orde is.”

Onze partij blijft druk zetten op de meerderheid zodat de fietsverbindingen goed verlicht worden, ook na 23 uur ’s avonds, maar goed zichtbaar zijn, is iets waar we allemaal voor kunnen zorgen.

 

Bestuursleden Cindy de Koning (met fluo en reflecterende banden), Andy Van den Heuvel (zonder aangepaste outfit) en Julie Fierens (met fluo en reflecterende rugzakovertrek) van dichtbij
Bestuursleden Cindy de Koning (met fluo en reflecterende banden), Andy Van den Heuvel (zonder aangepaste outfit) en Julie Fierens (met fluo en reflecterende rugzakovertrek) op afstand. Andy valt zonder aangepaste outfit amper op.
Jongerenvoorzitter Julie Fierens met fluo en met reflecterende rugzakovertrek die enorm opvalt in de duisternis.
Jongerenvoorzitter Julie Fierens op een goed verlichte plaats.
Bestuursleden van h-EERLIJK ZOERSEL geven het goede voorbeeld.
Bestuursleden van h-EERLIJK ZOERSEL geven het goede voorbeeld.
Bestuursleden van h-EERLIJK ZOERSEL zonder fluo of reflecterend materiaal

Eén gedachte over “Zorg dat je gezien wordt!

  1. Is het niet mogelijk om de schoolreglementen van gemeentescholen aan te passen om zodoende de schoolkinderen te verplichten een fluovestje te dragen? Volgens men mij heeft verteld moet dit in de gemeenteraad goedgekeurd worden.

    Als gemachtigd opzichter merkte ik al vele malen op dat het een trend lijkt te zijn om (zelfs als volwassene en studenten) in het zwart gekleed, op een zwarte fiets, met eventueel nog een zwarte rugzak of boekentas EN ook nog zonder licht te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.