Fietssuggestiestroken in de Medelaar

Vorige week kregen we een emotionele oproep van bewoners uit de Medelaar over de gevaarlijke verkeerssituatie in het gedeelte tussen de Heidehoeven en de Gestelsebaan. Fietsers en voetgangers ervaren geregeld dat auto’s te snel en te dicht voorbijsteken, ook ter hoogte van de oversteek van de Medelaar naar de Gestelsebaan.

Op de gemeenteraad van oktober werd deze problematiek besproken en vroeg h-EERLIJK ZOERSEL naar concrete kortetermijnmaatregelen, aangezien een structurele heraanleg van de Medelaar nog lang op zich zal laten wachten. Deze is immers gekoppeld aan de rioleringswerken die er gepland zijn. Over ten vroegste 7 jaar zal het fietspad tussen het rondpunt en de Gestelsebaan verder getrokken worden richting Heidehoeven. 

In afwachting hiervan komen er fietssuggestiestroken in de Medelaar. Deze worden aangegeven met onderbroken witte lijnen.  In Nederland en gemeenten als Lille en Geraardsbergen heeft men goede ervaringen met dit soort stroken die op smalle wegen de veiligheid van zwakke weggebruikers verhogen omdat ze de automobilisten expliciet wijzen op de zone die fietsers nodig hebben.

h-EERLIJK ZOERSEL vraagt om bijkomend om ook de oversteekplaats ter hoogte van de Gestelsebaan beter te laten opvallen, zoals dat ook recent gebeurde voor Beuk en Noot in de Achterstraat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.