h-EERLIJK ZOERSEL vraagt uitstel agendapunt over de pastorijtuin

h-EERLIJK ZOERSEL heeft de voorzitter van de gemeenteraad gevraagd om het agendapunt over de omgevingswerken rond de pastorijtuin uit te stellen en niet ter stemming te leggen op de gemeenteraad van 25 juni. Het agendapunt gaat over een extra engagement van 260.000 euro aan Van Roey om ook de omgeving van de geplande dorpszaal aan te pakken. 

De burgerbeweging OverHal had beroep aangetekend bij de provincie tegen de plannen om een nieuwe dorpszaal te bouwen in de historische pastorijtuin.

“Deze week kregen we het bericht dat de geplande hoorzitting in deze beroepsprocedure werd uitgesteld met twee maanden. En de uitspraak dus ook. We zien dan ook niet in waarom er nu een punt op de agenda komt voor de omgevingswerken rond de geplande zaal, als het nog niet eens zeker is dat de zaal er mag komen,” zegt Jos Vekemans, voorzitter van h-EERLIJK ZOERSEL.

“De plannen van de omgevingswerken bevatten bovendien heel wat technische fouten en ongelukkige keuzes. Zo voldoen parkeervakken niet aan de normen, is de Vogelzang te smal voor de geplande kopse parkeerplaatsen en verdwijnen de ingesprongen bushaltes aan de kerk waardoor het nog onveiliger wordt voor fietsers en automobilisten als die een wachtende bus voorbij moeten steken. In totaal gaat 30 procent van de groene, historische tuin veranderen in beton en verharding. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?” gaat fractieleider Tom Sleeuwaert verder.

“We vinden het dan ook noodzakelijk dat deze plannen herbekeken worden en dat er nu geen engagement van nog eens 260.000 euro aan Van Roey wordt gedaan.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.