h-EERLIJK ZOERSEL zet video-opname gemeenteraad online

h-EERLIJK ZOERSEL heeft de video-opname van de digitale gemeenteraad van april op het YouTube-kanaal van onze partij gezet. Op die manier kan iedereen horen en zien wat er precies wel en niet gezegd werd op de gemeenteraad. Onze partij wil hiermee de verspreiding van fake news door de meerderheid een halt toe roepen.

De gemeenteraad van april was een bijzondere gemeenteraad omdat deze voor de eerste keer online plaatsvond. In tegenstelling tot andere vergaderingen van de gemeenteraad konden burgers deze online vergadering niet volgen, wat bijzonder jammer is.

Er stonden nochtans belangrijke punten op de agenda zoals de steun aan onze middenstand en onze verenigingen in deze coronatijden en ook de verdeling van mondmaskers was geagendeerd. De gemeenteraad duurde opnieuw tot een stuk na middernacht.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Vandaag lezen we in de krant dat Marcel de Vos, de voorzitter van de gemeenteraad, bijzonder misnoegd is over de lange duur van de gemeenteraad. Wat hij echter vergeet te zeggen, is dat de oppositie gevraagd had om de vergadering vroeger te schorsen en de resterende punten op een andere datum te behandelen. Dit werd geweigerd. Toen de oppositie even later hierover een stemming vroeg, stemde Marcel de Vos zelf tégen een vroegtijdige schorsing. Gelukkig waren er wel enkele schepenen en raadsleden van de meerderheid die het voorstel van de oppositie steunden, anders had de gemeenteraad nog langer geduurd. Maar wie weet dit? Alleen de gemeenteraadsleden zelf.”

h-EERLIJK ZOERSEL heeft daarom de volledige gemeenteraad opgenomen en op de Youtube-pagina van onze partij gezet.

Vekemans: “Omdat we heel goed kunnen begrijpen dat niet iedereen 6 uur lang naar de gemeenteraad wil kijken, hebben we beslist om korte montages te maken van wat er op de gemeenteraad werd gezegd. Deze delen we via social media om de burgers te informeren. Daarom noemen we reeks filmpjes ook ‘h-EERLIJK ZOERSEL informeert’.

Met de filmpjes wil h-EERLIJK ZOERSEL ook het fake news en de doelbewust foutief gecreëerde perceptie tegengaan die door de meerderheid wordt verspreid in de pers en op sociale media.

Sleeuwaert: “Zo werd het taalgebruik van de burgemeester in de mondmaskerdiscussie ontkend of genuanceerd door schepenen en raadsleden van de meerderheid. In de montage is echter duidelijk te horen dat de burgemeester de verspreiding van mondmaskers een ‘promotiestunt’ noemt en de maskers zelf ‘gadgets’. Als je dit soort uitschuivers maakt, verontschuldig je hier dan voor, in plaats van het licht van de zon te ontkennen en anderen met de vinger te wijzen. Want al loopt een leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.”

Op dit ogenblik staan er twee montages online: een over de mondmaskersaga en een over de vraag van de oppositie om geen marathon te maken van de gemeenteraad. De komende dagen komen er nog filmpjes online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.