Luc Joris unaniem verkozen als nieuwe voorzitter Heerlijk Zoersel

Op het druk bijgewoonde verwenontbijt van Heerlijk Zoersel werd de naam van de nieuwe voorzitter van onze partij bekend gemaakt. Luc Joris kreeg de unanieme steun van het partijbestuur bij de voorzittersverkiezing.
In zijn eerste speech als voorzitter drukte Luc Joris de ambitie uit om in 2024 de grootste partij van Zoersel te worden.

Jacqueline Conincx, mede-oprichter van Heerlijk Zoersel, nam bij aanvang van het verwenontbijt kort het woord.

“De voorbije maanden zijn heel zwaar geweest. Mijn man Hugo Van Alphen die Heerlijk Zoersel mee oprichtte, is spijtig genoeg onlangs overleden. En ook mede-oprichter Jos Vekemans is er, zoals jullie weten, niet meer bij. Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe ontgoocheld ik ben in de keuze van Jos om zichzelf naast de partij en ons team te zetten.

Maar, het vertrek van Jos heeft ons als team veel dichter dan ooit bij elkaar gebracht. Heerlijk Zoersel gaat door met een straffe ploeg van enthousiaste bestuursleden en medewerkers, die hard willen werken voor àlle Zoerselaars.
En … Heerlijk Zoersel gaat door met een nieuwe voorzitter. We hadden beloofd om de naam van de nieuwe voorzitter vandaag bekend te maken, en ik heb de eer en het genoegen om dat te mogen doen.

Hij werd verkozen met de unanieme steun van al onze bestuursleden. Lieve vrienden, mag ik een daverend applaus voor de nieuwe voorzitter van Heerlijk Zoersel: Luc Joris!”

Dankbaar en gemotiveerd

Kersvers voorzitter Luc Joris dankte in zijn speech de leden en sympathisanten van Heerlijk Zoersel en de vertegenwoordigers van andere Zoerselse partijen voor hun talrijke aanwezigheid op het verwenontbijt. Hij stelde zich ook kort even voor:

“Voor diegenen die me nog niet kennen: ik ben geboren en getogen in Sint-Teunis, ben gehuwd met een prachtige vrouw en ben vader van 2 kinderen en grootvader van 5 kleinkinderen, die trouwens ook allemaal in onze mooie gemeente wonen. 4 jaar geleden ben ik begonnen aan een nieuwe carrière als gepensioneerd politieman. Wat ook betekende dat ik mijn interesse in de lokale politiek wat meer kon verkennen. Politiek neutraal hoef ik beroepshalve niet meer te zijn, dus heb ik me met volle overgave gestort op het politieke leven in Zoersel.”

Luc richtte zich daarna tot het partijbestuur: “Ik wil alle bestuursleden van harte danken voor hun vertrouwen in mij. Ik zal jullie vertrouwen niet beschamen en zal me 200% inzetten voor onze mooie partij.”

Hij vroeg daarop alle aanwezige bestuursleden naar voren te komen en dankte onder luid applaus de ploeg voor hun tomeloze inzet.

De grootste in 2024

De nieuwe voorzitter liet er geen twijfel over bestaan en herhaalde de ambitie die een jaar geleden reeds werd uitgedrukt: in 2024 wil Heerlijk Zoersel de grootste partij van Zoersel worden.

“Heerlijk Zoersel is enorm gegroeid de voorbije jaren. We zijn een volwaardige gesprekspartner. Dit zie je aan de manier waarop we de stem van de Zoerselaar laten weerklinken in de gemeenteraad, aan de grondige dossierkennis, aan de pertinente vragen die we aan het beleid stellen. Heerlijk Zoersel is een partij waar het beleid rekening mee moet houden, waardoor de meerderheidspartijen niet altijd even gelukkig zijn met onze terechte tussenkomsten.

We zijn een lokale partij, die geen steun krijgt vanuit Brussel. We moeten dus zelf instaan voor onze financiën wat maakt dat we zorgvuldig omspringen met onze middelen, zoals een goede huisvader/moeder dat ook moet doen.  De tering naar de nering zetten en geen ondoordachte en onnodige uitgaven doen als het anders, beter en efficiënter kan.  Die lijn willen we later ook doortrekken wanneer we toetreden tot de meerderheid.

Want dàt is inderdaad onze ambitie, nog steeds. We willen niet alleen toetreden tot de meerderheid, op 13 oktober 24 willen we de grootste partij van Zoersel worden. Een ambitieus plan, en we gaan we er alles aan doen om dit te realiseren, zonder onze eigenheid te verloochenen.

We willen deel uitmaken van het beleid op een manier waarbij de Zoerselaar inspraak heeft en gehoord wordt. Dit kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we jullie hulp nodig, onze trouwe en talrijk aanwezige achterban. Samen met jullie kunnen we dit waarmaken.”

“Don’t stop thinking about tomorrow”

Op het einde van de speech weerklonk ‘Don’t stop’ van Fleetwood Mac. Een muzikale synthese van de speeches. 

Don’t stop thinking about tomorrow
Don’t stop, it’ll soon be here
It’ll be better than before
Yesterday’s gone, yesterday’s gone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.