Tonnagebeperking tussen kernen van Sint-Antonius en Halle komt er tegen herfstvakantie

Op de gemeenteraad van februari 2023 werd beslist om een tonnagebeperking in te voeren tussen de kernen van Sint-Antonius en Halle.

Doorgaand zwaar verkeer in woonwijken mijden

Deze zonale tonnagebeperking geldt voor de volledige zone tussen Halle-Dorp/Driesheide/Eikenlaan – Kapellei/Handelslei – Sint-Antoniusbaan – Hallebaan. De drie blauw gekleurde wijken op kaart.

Tom Sleeuwaert, fractieleider Heerlijk Zoersel: “Uit verkeerstellingen bleek namelijk dat er opvallend veel zwaar verkeer kiest voor de ‘binnendoor’ tussen beide kernen. Het gaat vaak over zwaar verkeer dat in deze woonwijken niet moet zijn. Door in de volledige zone een tonnagebeperking in te voeren, zullen GPS-systemen van vrachtwagens deze route niet meer voorstellen wanneer de vrachtwagens niet in de zone zelf moeten zijn. De tonnagebeperking geldt uiteraard niet wanneer men iets moet laden of lossen op een adres in de zone. En ook landbouwvoertuigen en bewoners en bedrijven in de zone worden er niet door gehinderd.”

Uitstel is geen afstel

Na 7 maanden is de tonnagebeperking echter nog steeds niet in voege. Daarom stelde Heerlijk Zoersel op de gemeenteraad van september de vraag wanneer de tonnagebeperking er effectief zal komen.

Danny Van de Velde, schepen voor openbare werken antwoordde dat vertraging te wijten is aan de laattijdige levering van de verkeersborden die de zone moeten afbakenen. Deze zijn sinds kort geleverd en moeten nu nog geplaatst worden. De schepen hoopt dat dit tegen de herfstvakantie gerealiseerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.