Welkom Reinhilde!

Reinhilde Feskens sluit zich aan bij Heerlijk Zoersel. Reinhilde was decennialang het gezicht van boetiek Tio Pépé in Sint-Antonius. Ze wil zich ten volle inzetten om de Zoerselse ondernemers een stem te geven in het lokale beleid. Luc Joris trok naar de pastorijtuin van Sint-Antonius voor een interview.

Eerst en vooral: welkom Reinhilde. Kun je je even voorstellen?

Ik ben geboren in Sint-Antonius (toen nog Brecht), in het moederhuis waar nu het gemeentehuis van Zoersel gevestigd is. En ik ben daarna blijven plakken in Sint-Teunis. Na de lagere school in eigen dorp ging ik naar Maris Stella in Oostmalle de technische afdeling snit en naad volgen tot mijn 18 jaar.

Enkele jaren later ontmoette ik mijn man Marcel Roosens. Samen wonen we ondertussen al meer dan 40 jaar in de Emiel Vermeulenstraat in Sint-Antonius. We hebben twee kinderen, Ellen en Steven, en drie kleinkinderen.

Marcel en ik zijn graag sportief bezig: tripjes doen met de koersfiets, gaan wandelen en in de winter gaan skiën. Zalig!

Veel mensen kennen je van de boetiek Tio Pépé. Zat het ondernemen bij jou in het bloed?

Mijn ouders, Maria Denie en Willy Feskens, hadden een schoenwinkel en mijn vader maakte ook steunzolen en orthopedische schoenen. Ik heb de interesse om winkel te doen als het ware met de papfles meegekregen. Het boeide mij enorm. Na mijn schooltijd heb ik zeker 10 jaar bij Pelsen Bouckaert gewerkt in Schilde Bergen en nadien heb ik mee een supermarkt opgestart in Heide Kalmthout.

Iets later startte ik in een klein winkelpand naast VDL optiek met mijn eigen kleine boetiek Tio Pépé. De boetiek verhuisde begin jaren 90 naar het huidige pand op de Kapellei.

Ook mijn man Marcel is gebeten door de ondernemersmicrobe en was jarenlang penningmeester van de Ondernemersvereniging Sint-Antonius Bruist.

Waarom kies je voor Heerlijk Zoersel?

Nu ik gepensioneerd ben, heb ik meer tijd om me te engageren. Want als ik ergens voor ga, wil ik dat ook goed doen. Wat me enorm aanspreekt in Heerlijk Zoersel is dat jullie een klankbord zijn voor heel wat verzuchtingen van de Zoerselaars, en niet alleen een klankbord: jullie willen ook effectief oplossingen realiseren voor de burgers. Het dienstbetoon dat jullie doen, is ongelofelijk.

En die rol wil ik ook opnemen, en al zeker voor de Zoerselse ondernemers. Voor hen wil ik een persoonlijk contactpunt zijn naar de partij en naar het gemeentelijk beleid.

Wat zou je graag willen bereiken met Heerlijk Zoersel?

Dat ondernemers zich meer gesteund voelen door de gemeente en dit ook in de feiten zien. We moeten zorgen voor sterkere kernen, niet alleen in Sint-Antonius, maar ook in Halle en Zoersel. Kernen waar veel te beleven valt en waar lokale ondernemers alle kansen krijgen. Als we hier niet op inzetten, dreigen zeker onze kleinere dorpskernen uit te doven. Dat mogen we niet laten gebeuren.

Er dient ook werk gemaakt te worden van meer veiligheid in de kern van Sint-Antonius waar overlast geregeld de kop opsteekt.

Begrijp je waarom ondernemers twijfelen om zich te engageren in de politiek?

Ja en nee. Ondernemers kloppen vaak al zeer veel uren en bovendien is er steeds de angst om een etiket mee te krijgen door je politiek te outen.

Toch is het essentieel dat ondernemers mee vertegenwoordigd zijn in de lokale politiek en hun stem kunnen laten horen. Want alleen zo kan er effectief iets veranderen. Ik hoop dan ook dat andere ondernemers zich ook willen engageren bij de komende verkiezingen. Ik ben in elk geval trots en blij dat ik me ook voor hen kan gaan inzetten. En al zeker binnen de fijne ploeg van Heerlijk Zoersel die er wil zijn voor àlle Zoerselaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.