Dan toch: gemeenteraad gaat alsnog door op 30 september

Zonet kregen we het bericht van de gemeenteraadsvoorzitter dat de gemeenteraad van september alsnog zal doorgaan, weliswaar op een andere datum: donderdag 30 september. Vorige week regende het verontwaardigde reacties bij raadsleden en burgers dat de gemeenteraad van september zomaar geschrapt was, zonder voorafgaand overleg met de politieke fracties in de gemeenteraad.

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL) “We zijn blij dat de gemeenteraadsvoorzitter de minderheidscoalitie heeft kunnen overtuigen dat het eenzijdig schrappen van een gemeenteraad niet zomaar kan. En al zeker niet wanneer de oppositie al punten geagendeerd heeft, zoals het punt over de wijkcirculatieplannen dat h-EERLIJK ZOERSEL al had ingediend (zie verder).

Ik hoop dat hier voor de toekomst lessen uit getrokken worden door de minderheidscoalitie en dat er met alle fracties overleg gepleegd wordt alvorens dit soort beslissingen door te voeren.”

h-EERLIJK ZOERSEL agendeerde alvast een ontwerpbesluit om te komen tot een concrete en logische afbakening van de wijken, met het oog op de wijkcirculatieplannen. Hiermee wil onze partij een einde maken aan de mobiliteitsingrepen (knips) die her en der worden doorgevoerd in onze gemeente via allerhande proefopstellingen, zonder dat het ruimere mobiliteitsplaatje bekend is. h-EERLIJK ZOERSEL wil dat bij de opmaak van een wijkcirculatieplan alle bewoners van de straten in de wijk, alsook alle raadsleden geïnformeerd, bevraagd en betrokken worden op verschillende momenten: bij de opstart, bij de inrichting van een eventuele proefopstelling en bij de evaluatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.