Fit-o-meter is zelf niet meer zo fit

De fit-o-meter in het park van Halle is niet meer in goede staat. Heel wat toestellen staan los en op één station zijn er meerdere onderdelen van het toestel afgebroken.
Julie Fierens (jongerenvoorzitter h-EERLIJK ZOERSEL) deed zelf de test en komt met een aantal concrete verbetervoorstellen.

Als je de fit-o-meter in het park van Halle recent nog gebruikte, kun je ervan meespreken: heel wat toestellen zijn niet meer bruikbaar.

Julie Fierens: “Ik heb de fit-o-meter vroeger vaak gebruikt, maar door de coronamaatregelen was het al een tijd geleden. Deze week ging ik met m’n vriendin lopen in het park in combinatie met de oefeningen van de fit-o-meter. Het viel ons op dat heel wat toestellen  los staan. Zeker op stations waar je bv. jezelf moet opdrukken, wiebelt het toestel gevaarlijk mee. Het is bij een aantal toestellen quasi onmogelijk om de oefening veilig te doen. Bij het tweede station van de fit-o-meter zijn er zelfs verschillende onderdelen afgebroken, waardoor het volledige toestel onbruikbaar is.”

De oplossing is niet ver te zoeken, volgens de jongerenvoorzitter.

“Stabiliseer de palen die in de grond zitten, zodat de toestellen niet meer mee bewegen. Zo voorkom je ook dat de toestellen nog meer beschadigd raken. Verder moet elk toestel gecontroleerd worden op uitstekende vijzen en andere onderdelen waar je je aan kunt kwetsen. En tot slot moet station 2 volledig vervangen worden, ofwel grondig hersteld, want het is nu totaal onbruikbaar om de voorgestelde oefening uit te voeren. Verder zou het geen overbodige luxe zijn om de looprichting aan te geven, want dat is voor mensen die de fit-o-meter voor de eerste keer doen, niet overal duidelijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.