Geen discussie meer mogelijk: gemeentelijke rattenvanger bestrijdt terug op privédomein

De gemeentelijke rattenvangers komen terug op privédomein om ratten te bestrijden. h-EERLIJK ZOERSEL bond de kat de bel aan dat dit nog steeds niet altijd gebeurde en burgers zelfs verkeerde info kregen vanuit de gemeente. 

Vier maanden geleden, op 20 april 2021, heeft de gemeenteraad beslist om slimme rattenvallen aan te kopen die zowel op publiek terrein als op privéterrein zouden worden ingezet.

Toch stond tot twee weken geleden de volgende tekst op de gemeentelijke website: “De ratten bestrijden doet het gemeentebestuur enkel op het openbaar domein. Op uw privaat domein bestrijdt u de ratten zelf op basis van de informatie die wij u hierover bezorgen”.

En wanneer je als burger een rattenprobleem wilde melden via het meldingsformulier kreeg je de volgende boodschap: “De rattenvanger bestrijdt de ratten niet bij u persoonlijk op privédomein. Hebt u ratten op uw privédomein, dan hebben we wel enkele tips voor u verzameld op onze website.”

Ondertussen zijn de teksten aangepast, maar zijn ze nog steeds voor interpretatie vatbaar.

h-EERLIJK ZOERSEL heeft de voorbije maanden ook al van verschillende burgers te horen gekregen dat ze in eerste instantie de boodschap kregen dat de gemeentelijke rattenvangers geen rattenproblemen aanpakken op privéterrein.

Om voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat gemeentelijke rattenvangers ook interventies doen op privéterrein wanneer een burger een rattenprobleem meldt, agendeerden de oppositiepartijen op initiatief van h-EERLIJK ZOERSEL het agendapunt om opnieuw ratten te verdelgen op privédomein, al dan niet met slimme vallen.

Ook voor h-EERLIJK ZOERSEL blijft de primaire taak van de rattenvangers het sensibiliseren van de inwoners, zodat een rattenprobleem vermeden kan worden. Maar wanneer burgers een rattenprobleem melden, moet dit aangepakt worden, ook op privéterrein al dan niet met slimme rattenvallen. Ratten trekken zich namelijk niks aan van perceelsgrenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.