h-EERLIJK ZOERSEL lanceert meldpunt voor problemen met gft- en restafvalbak

Zoerselaars die een gepeperde rekening krijgen voor een gft-bak die ze al jaren niet gebruiken. Burgers die verplicht worden om te betalen voor een restafvalbak die ze niet gaan gebruiken. De laatste weken regent het klachten op sociale media over problemen met de gft- en restafvalbak van IGEAN.

h-EERLIJK ZOERSEL roept gedupeerde burgers op om formeel klacht in te dienen bij de gemeente en elk geval ook te melden via geenbak@heerlijkzoersel.be. Op die manier kunnen we een sterk dossier maken en verdere stappen zetten.

Charlotte Vercruyssen (gemeenteraadslid h-EERLIJK ZOERSEL): “De voorbije weken kregen we heel wat klachten over gft- en restafvalbakken die niet gebruikt worden, maar waar Zoerselaars wel voor moeten betalen. We raden de mensen telkens aan om de situatie uit te leggen aan de gemeente en indien nodig klacht in te dienen. Veel burgers komen echter van een kale reis terug of krijgen een nietszeggend antwoord. Ook op sociale media regent het klachten hierover, maar we merken ook dat Zoerselaars niet altijd de weg vinden naar de gemeente.”

Tom Sleeuwaert (fractieleider h-EERLIJK ZOERSEL): “Daarom lanceren we een meldpunt voor dit soort problemen met de gft- en restafvalbakken. We roepen Zoerselaars op om elk probleem niet alleen te melden bij de gemeente (via milieu@zoersel.be), maar ook om ons hiervan op de hoogte te brengen en te houden. Dat kan door mails van/naar de gemeente en IGEAN ook te sturen naar geenbak@heerlijkzoersel.be. Op die manier krijgen we een volledig overzicht van de klachten en de antwoorden vanuit de gemeente Zoersel en IGEAN. Daarmee kunnen we een dossier opmaken, om verdere stappen te zetten richting de gemeente en IGEAN. Als oppositiepartij kunnen we geen oplossing garanderen voor elke individuele situatie, maar door het geheel stevig te onderbouwen, engageren we ons wel om werk te maken van een globale oplossing. We kunnen zo ook iedere gedupeerde op de hoogte houden van verdere stappen.”

Jos Vekemans (voorzitter h-EERLIJK ZOERSEL): “Burgers die de vraag krijgen om een voorschot te betalen voor een restafvalcontainer van IGEAN die ze niet gaan gebruiken, raden we aan om dit voorschot voorlopig nog niet te betalen, maar contact op te nemen met de gemeente en ons hiervan op de hoogte te brengen via het meldpunt. En ook burgers die nu voor het eerst een afrekening krijgen voor een gft-bak die ze al jaren niet gebruiken, dienen best klacht in bij de gemeente en via ons meldpunt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.