Heerlijk Zoersel roept op om container van de buurtbabbels ook buiten de zomer ter beschikking te stellen

Wie deze zomer een buurtbabbel bezocht in Zoersel kon niet naast de gloednieuwe witte container kijken die de gemeente Zoersel ter beschikking stelt van de buurtcomités. De container werd fraai ingericht met handige rekken waar sta-tafels, stoelen, plooitafels en zelfs twee plooitenten opgeborgen kunnen worden. Het grootste deel van de container wordt gebruikt om drankjes en hapjes klaar te maken die geserveerd kunnen worden via een toog aan de zijkant.

Heerlijk Zoersel was de voorbije weken aanwezig op de verschillende buurtbabbels en hoorde van de organisatoren vooral positieve geluiden over de container.

Jos Vekemans, voorzitter Heerlijk Zoersel: “Vooral het feit dat alles als geheel geleverd en opgehaald kan worden, is een pluspunt. Vroeger gebeurde het dat karren met tafels of stoelen gewoon buiten moesten blijven staan na een activiteit tot ze de dag nadien konden worden opgehaald door de gemeente. Nu zit alles veilig opgeborgen. We horen van de buurten waar de container deze zomer gebruikt werd ook heel wat positieve commentaar over de werkruimte met afwasvoorziening die binnenin aanwezig is, al zou het handiger zijn om onder de werkbladen ook een aantal ijskasten te voorzien. Deze vraag hebben we alvast doorgegeven aan de gemeente.”

Dat de container in de smaak valt, bleek onder andere in de wijk het Klooster. Als het van het buurtcomité afhangt, zou de buurt meerdere keren per jaar gebruik willen maken van de container voor hun buurtwerking en -activiteiten.

Jos Vekemans: “Jammer genoeg is dat momenteel nog niet mogelijk omdat de container geen deel uitmaakt van de uitleendienst van de gemeente. We willen daarom een warme oproep doen aan de meerderheidspartijen om de container onder te brengen binnen de werking van de uitleendienst. Zo kan hij 12 maanden per jaar gebruikt worden i.p.v. alleen maar tijdens de zomermaanden voor de buurtbabbel.

Wanneer de gemeente een dergelijke dienst kan aanbieden aan een schappelijke kost voor de buurten, zal er ongetwijfeld vaak gebruik van gemaakt worden, is dat een mooie ondersteuning van de buurtwerking en rendeert de container voor iedereen.”

Jos Vekemans, Tom Sleeuwaert, Luc Joris en Koen van Breda van Heerlijk Zoersel op de buurtbabbel in het Klooster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.