Oppositie roept burgemeester op om Cirkelconcerten te annuleren

Oppositiepartijen CD&V, h-EERLIJK ZOERSEL en Vlaams Belang roepen burgemeester Liesbeth Verstreken op om de geplande Cirkelconcerten in het park van Halle te annuleren. “Wanneer de coronacijfers de verkeerde richting uitgaan, is het ieders verantwoordelijkheid om onnodige risico’s te vermijden.”

Wouter Bollansée (Vlaams Belang): “Nu de cijfers van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames dag na dag stijgen, kan niemand er nog aan twijfelen: het coronavirus is nog lang niet op z’n retour. De Veiligheidsraad kondigde op 27 juli striktere richtlijnen af en in de provincie Antwerpen wordt nog een stap verder gegaan. De centrale boodschap die de hogere overheden ons geven, is dat we afstand moeten houden en niet noodzakelijke verplaatsingen moeten vermijden.”

Jos Vekemans (h-EERLIJK ZOERSEL): “Toch organiseert de gemeente op 7, 9, 14 en 22 augustus zelf Cirkelconcerten in het park van Halle. Mensen kunnen in 75 cirkels van 4 tot 6 personen een concert bijwonen. Niet alleen overschrijdt dit het maximum aantal aanwezigen dat bij een outdoor evenement is toegelaten, het is ook volledig onduidelijk hoe de veiligheid gegarandeerd kan worden voor de aanwezigen en de verenigingen die zullen instaan voor de tap.“

Roel van Elsacker (CD&V): “We weten ondertussen dat alvast een van de verenigingen aan de gemeente heeft laten weten dat ze niet langer wil meehelpen op het cirkelconcert. Ook de eigen cultuurdienst, de politie en de veiligheidsambtenaar van de gemeente hebben bedenkingen geuit. Toch staan de Cirkelconcerten nog steeds geafficheerd.”

De drie oppositiepartijen roepen burgemeester Liesbeth Verstreken op om niet alleen de Zoerselaars te informeren en te sensibiliseren, maar ook om consequente maatregelen te nemen in onze gemeente. Ze vragen daarom om de Cirkelconcerten te annuleren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.