Fiets jij zondag mee tijdens de actie van de Fietsersbond?

Fietsersbond Voorkempen organiseert op zondag 3 september om 14 uur opnieuw een fietstocht tussen Sint-Antonius en Malle langs de N12. Met deze actie wil de Fietsersbond de noodzaak van een volwaardig en veilig fietspad langs deze drukke weg kracht bijzetten. Net zoals vorig jaar neemt Heerlijk Zoersel deel aan deze actie. Wil jij ook mee fietsen zondag? Kom dan tegen 14 uur naar het gemeentehuis van Zoersel.

De aanleg van een veilig fietspad langs de N12 wordt al decennialang beloofd door overheden en wegbeheerders. Toch is er nog steeds geen meter van gerealiseerd. 

Er is een alternatieve fietsroute langs de Trappistenabdij die fantastisch is voor de recreatieve fietser, maar niet voor de dagelijkse pendelaar die zoals andere weggebruikers liefst de kortste route neemt. Het wegdek is ongeschikt op verschillende plaatsen en het traject is over lange afstanden onverlicht, wat het bij slecht weer en tijdens donkere uren gevaarlijk maakt.

Omwille van de scholen in Malle, het ziekenhuis en de verschillende zorginstellingen is de aanleg van volwaardige fietspaden langs beide zijden noodzakelijk, zeker nu er steeds meer mensen de fiets of e-bike gebruiken voor woon-werkverkeer.

Praktisch

Vertrek: zondag 3 september om 14 uur aan het administratief centrum in Zoersel (Sint Antonius)
Aankomst: aan het gemeentehuis van Malle (Westmalle)
Afstand: ongeveer 5 kilometer
Snelheid: de fietssnelheid is 10 tot 12 km/u. Gezinnen met kinderen zijn dus zeker welkom om mee te fietsen.
Veiligheid: de politie begeleidt de fietskaravaan over het volledige traject

En voor wie wil: na de fietstocht rijden we met de bestuursleden van Heerlijk Zoersel verder naar de Haringfeesten aan het Bezoekerscentrum van Zoerselbos voor een natje en een droogje.

Het nuttige aan het aangename koppelen, heet dat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.