Meer ruimte voor verenigingen: zaal Het Klavier wordt uitgebreid

Op de gemeenteraad van augustus werden de plannen en het bijhorende bestek voor de uitbreiding van zaal Het Klavier in de Achterstraat unaniem goedgekeurd. De gemeente zal de aanbouw financieren. Toneelkring ’t Jukschot en Okra St. Teunis zorgen voor de inrichting.

Sinds de sluiting van de parochiezaal van Sint-Antonius was Toneelkring ’t Jukschot voor toneelvoorstellingen aangewezen op de zaal Het Klavier in de Achterstraat. Omdat deze zaal te klein is, werden telkens tenten geplaatst aan het gebouw om de aanwezigen voor, tijdens en na de uitvoeringen van drank te voorzien. Dit was niet alleen logistiek een hele klus, maar er hing ook een stevig prijskaartje aan.

Okra St. Teunis heeft op dit ogenblik haar uitvalsbasis aan de Gestelsebaan, maar het lokaal is dringend aan vervanging toe, mede omwille van de hoge energiekosten.

Efficiënt en duurzaam

Beide verenigingen gaan in de toekomst samen gebruik maken van de uitbreiding van zaal Het Klavier. De gemeente voorziet in de ruwbouw, de verenigingen financieren de inrichting. Ook andere verenigingen, organisaties en particulieren zullen het Klavier en de aanbouw van 165 m² kunnen gebruiken.

De uitbreiding van zaal het Klavier is dus een logische en kostenefficiënte oplossing, die de volle steun krijgt van Heerlijk Zoersel.

Samenwerkingsovereenkomst

Heerlijk Zoersel formuleerde tijdens de gemeenteraad een aantal aandachtspunten met de vraag om deze te verwerken in de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de verenigingen. Omdat de gemeente verantwoordelijk blijft voor het Klavier en Okra zal instaan voor het beheer van de uitbouw, is het belangrijk om reservaties op elkaar af te stemmen. De twee ruimtes kunnen namelijk apart, maar ook samen verhuurd worden. Daarom is het ook belangrijk om de toog in zaal Het Klavier te behouden.

Aandachtspunten voor de bouw

Heerlijk Zoersel stelde ook een aantal concrete verbeterpunten voor bij de plannen en het bestek.

  • In het bestek stond dat de aannemer werfhekken dient te plaatsen rond de aanbouw. Het is echter logischer om te eisen dat de volledige werf wordt afgesloten. Vlakbij ligt er immers een jeugdhuis, een skateterrein, een academie, enz. Deze trekken heel wat gebruikers en verkeer aan.
  • De uitbouw wordt afgewerkt met wanden van sandwichpanelen. Deze komen tot een meter boven de grond. Onderaan wordt er een betonnen boord voorzien. Heerlijk Zoersel stelde voor om deze boord nog iets hoger te laten uitkomen, zodat de panelen niet beschadigd raken wanneer er bijvoorbeeld fietsen tegen geplaatst worden.
  • We stelden ook voor om balustrades te voorzien aan de linkeringang die mensen bereiken via een schuine helling. Op het laagste punt is er een hoogteverschil van 85 centimeter. Zonder afsluiting zouden er binnen de kortste keren ongevallen gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.