Heerlijk Zoersel vraagt snellere plaatsing bladkorven

Na de lange, droge periode lijkt het in een aantal straten al een beetje herfst. De bladeren van heel wat straatbomen liggen er op straat en in de bermen.

Wanneer het te warm wordt, laten bomen een deel van hun bladeren vallen zodat de bomen minder verdampen en zich kunnen wapenen tegen de warmte. Bomen die tegen de straat staan, hebben het moeilijker dan andere bomen op dit vlak. De zon brandt daar niet alleen op de kruin, maar door de opstijgende warmte van de straat warmt ook de onderkant sneller op. Hierdoor verschroeien bladeren sneller.

Jos Vekemans van Heerlijk Zoersel vroeg daarom op de gemeenteraad om de bladkorven sneller dan gebruikelijk te plaatsen zodat wegen, voet- en fietspaden vrij gehouden kunnen worden.

Schepen van openbare werken Danny Van de Velde (N-VA) antwoordde dat de korven iets vroeger dan anders geplaatst zullen worden, maar dat dit niet iets voor de eerstkomende weken zal zijn. De gemeente vreest immers dat anders ook bladeren van niet-straatbomen in de korven gekapt zullen worden. 

Wanneer je als burger in tussentijd vaststelt dat de baan, de goten of de fietspaden vol bladeren liggen en dit een onveilige situatie creëert, kun je melding hiervan maken bij de gemeente via dit formulier. De veegploeg van de gemeente zal deze dan vrij komen maken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.